ClickAir – Profil nízkonákladové aerolinky (ceny letenek, destinace, služby)

Nízkonákladová letecká společnost ClickAir patří mezi nejmladší aerolinky. Přesto, že je na trhu krátce, připravuje přímé spojení mezí Barcelonou a Prahou. Podívejme se do jakých destinací létá, kolik vás bude stát doprava z letiště do centra města, jaké služby nabízí a v neposlední řadě na kolik korun vás přijde letenka. Continue reading

Levné letenky do Španělska nejen od Clickair najdete zde.

HISTORIE

ClickAir zahájil svůj provoz 1. října 2006 jako nový španělský lowcost operátor. Jako svou základnu si vybral mezinárodní letiště El Prat vzdálené jen 10 kilometrů od Barcelony. Na to že je to v podstatě ješte miminko má rozhodně smělé plány. Do konce roku 2008 by rád létal na 70 linkách do 55 španělských a evropských měst za pomocí 30 letadel. Dnes má k dispozici 4 letadla Airbus A-320, takže plán je to jistě odvážný. Domovské stránky najdete na clickair.com. Bohužel tyto stránky nemají v nabídce českou verzi a tak se budete muset spolehnout na své znalosti cizího jazyka včetně angličtiny nebo němčiny.

ClickAir

DESTINACE

Od prvních měsíců roku 2007 bude létat ClickAir do těchto měst: Amsterdam, Basel, Berlin, Dublin, Frankfurt, Geneva, Lisabon, Londýn, Malaga, Milan, Munich, Oporto, Řím, Seville, Valencia, Zurich.
Pro nás je jistě nejzajímavější zahájení přímého spojení mezi Prahou a Barcelonou. Tato linka zahájí svůj provoz 1.2.2007.
Spoj z Prahy bude odlétat ve 20:00 (přílet do Barcelony ve 22:30) každý den. Spoj z Barcelony do Prahy bude odlétat každý den v 16:45 (přílet do Prahy v 19:20)

CENY

Podívejme se, za kolik korun se dá do Barcelony a zpět s ClickAir nejlěvněji zaletět.
Praha > Barcelona: Nejlevnější letenka má cenu 30EUR (tedy cca 850Kč) a tato cena je uváděna včetně poplatků.
Barcelona > Praha: Nejlevnější letenka má cenu 20EUR (cca 560Kč) a to opět včetně poplatků.
Zpáteční let vás tedy v ideálním případě může nejlevněji přijít na cca 1400Kč včetně poplatků. Ceny se samozřejmě den od dne liší a je nutné chvilku hledat.

NADSTANDARDNÍ SLUŽBY A POPLATKY

Platba platební kartou: V případě platby kartou si ClickAir neúčtuje žadné poplatky. Podporovány jsou Visa a Mastercard.

Vyšší váha zavazadel: Každý cestující smí mít zavazadla do celkové hmotnosti 20kg. Za každý kilogram navíc vám bude účtováno 6EUR (cca 170Kč).

Sportovní zavazadla: Pokud převážíte lyže, snowboard, golfové vybavení, kolo a podobné sporotvní předměty, bude vám účtován poplatek 25EUR (cca 700Kč).

Změna osoby nebo data odletu: Jakákoli změna letenky je možná až do dvou hodin před odletem za poplatek 20EUR (cca 560Kč) za jeden let a osobu.TRANSFER ZLETIŠTĚ V BARCELONĚ Autobus: Přímo před terminálem letiště najdete zastávku Aerobusu, který odjíždí každých 9 minut (víkend 12 minut) a odveze vás do Barcelony za 3,75EUR (cca 100Kč). 
Také je možné využít městskou autobusovou linku 46, která jezdí na trase Plaza de España – Airport za 1,20EUR (cca 35Kč). Poslední spoj vyjíždí večer ve 23:20, takže byste jej měli po příletu z Prahy stihnout.
Více o autobusových spojích letiště najdete v angličtině zde.

Vlak: Vlakem můžete cestovat z letiště do centra Barcelony během 35 minut za 2,40EUR (cca 70Kč).

Taxi: Pokud toužíte po pohodlí, připravte si na trasu letiště – Plaza España přibližně 14,90EUR (17,80EUR po 21:00 a o víkendech). Za každé zavazadlo připlatíte 0,90EUR.

Informace o spojích, službách a cenách společnosti ClickAir jsou platné k prosinci 2006. Pokud budete mít s ClickAir zkušenosti na jakékoli jejich lince, uvítáme vaše postřehy v komentářích pod čláankem.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (3 votes, average: 4,33 out of 5)
Loading ... Loading ...
pošli na vybrali.sme.sk
Kategorie: ClickAir | 28. 12. 2006 v 23.02 | medvidek

3 komentáře

1 Jan Nachtigal | 10. 3. 2007 v 16:35
Využili jsme linku do Barcelony a musim napsat jenom chválu.Bezproblémové odbavení a milé letušky.Jenom to WC by potřebovalo častější úklid.

Prosím o radu – kdo letěl s ClickAir – jaká je potřeba karta k placení? Zkoušeli jsme i Visa i Mastercard, ale nejde nám to. Je možný ještě jiný způsob platby? Předem děkuji, spěchá to.

musis uvest visa elektron-jestli ji mas. ne pouze visa

Přidat komentář


© 2006 Cestovatele.com | Login