ThomsonFly – Profil nízkonákladové aerolinky (destinace, ceny, služby)

Britská společnost ThomsonFly je největší nízkonákladovou leteckou společností na světě, která létá z 20 britských letišť do více než 80 světových destinací. Představme si dnes její nabídku, služby a ceny se zaměřením především na lety z České republiky. Continue reading

HISTORIE

ThomsonFly vznikl v roce 2005 přejmenováním aerolinek Britannia Airways a po vzoru dalších úspěšných britských nízkonákladovek EasyJet a Ryanair také změnou orientace na nízkonákladový provoz s automatickým internetovým prodejem letenek a maximální minimalizací nákladů. Po Britannia Airways zdědil ThomsonFly desítky letadel a nic nebránilo masivní expanzi. Dnes je tak ThomsonFly největší nízkonákladovou leteckou společností na světě a létá nejen po Evropě, ale také do Asie, Afriky, Austrálie i Ameriky.

ThomsonFly

DESTINACE

ThomsonFly má své základny na 20 letištích po celé británii. Odtud létá do všech svých více než 80 destinací. Je zbytečné vyjmenovávat je všechny. Jejich aktuální seznam najdete zde na stránce ThomsonFly. Pro Českou republiku je zajímavé, že ThomsonFly létá do Prahy ze tří letišť: Londýn (Luton), Doncaster Sheffield a Bournemouth.

Přestože ThomsonFly létá jen na trase Česko – Anglie, nic nebrání kombinování letů, kde se dopravíme do některého z uvedených tří letišť a odtud můžeme pokračovat na další trase. Z Anglie se totiž otevírá pestrá nabídka nízkonákladových letů, které z Prahy nemůžeme využít.

Tip: Využijte naší nabídky! Levné letenky za výhodné ceny.

CENY

Praha > Londýn (Luton) začíná obvykle na ceně letenky kolem 60Kč jedním směrem. Bohužel, poplatky s celkovou cenou udělají své. Poplatky do Londýna jsou 795Kč a z Londýna do Prahy 777Kč.
Jednosměrný let s poplatky tak vyjde na cca 850Kč, zpáteční pak na 1700Kč.

Praha > Doncaster Sheffield začíná také na 60Kč za letenku jedním směrem. Poplatky jsou na této trase ve výši 685Kč z Prahy do Doncasteru. Zpátky z Doncasteru do Prahy jsou poplatky 990Kč.
Jednosměrný let s poplatky tedy vyjde nejlevněji na 745Kč, zpáteční pak na 1800Kč.

Praha >Bournemouth začíná na 85Kč za letenku jedním směrem. Poplatky pak přijdou na 685Kč z Prahy do Bournemouthu, zpět z Bournemouthu do Prahy jsou poplatky 990Kč.
Jednosměrný let s poplatky vyjde nejlěvněji na 770Kč, zpáteční pak na 1820Kč.

NADSTANDARDNÍ SLUŽBY A POPLATKY

Výběr sedadla v letadle: ThomsonFly umožňuje za příplatek zvolit si přesné sedadlo v letadle. Cena je obvykle 200Kč za jeden let. Pokud si tedy chcete zajistit místo u okna, stačí si připlatit a nebo doufat, že na vás toto místo vyjde při odbavení.

Poplatek za platbu platební kartou: Pokud budete platit přes internet pomocí platební kartou, nezapomeňte na poplatek ve výši 210Kč. Jde o nepříjemný poplatek, který s ohledem na celkovou cenu letenek jejich cenu nepoměrně zvýší.

Změna termínu letu: Pokud chcete změnit termín odletu, připravte se na poplatek 25EUR (tedy cca 700Kč) + případný rozdíl v ceně letenky.

Změna majitele letenky: V případě, že potřebujete změnit jméno na vystavené letenky, změna vás bude stát 40EUR (tedy cca 1100Kč).

Vyšší váha zavazadel: ThomsonFly povoluje celkovou váhu zavazadel do 25kg. Tedy součet příručního zavazadla a velkého zavazadla. Příruční zavazadlo nesmí překročit 10Kg. Pokud součet váhy vašich zavazadel překročí povolenou hmotnost, připravte se na poplatek 250Kč za každý kilogram nadváhy.

Stejně jako většina nízkonákladových aerolinek nabízí i ThomsonFly pronájem vozidla a ubytování v hotelech. Blížší informace najdete zde.

TRANSFER Z LETIŠTĚ

Mnohokrát se vám stane, že nízkonákladová letenka vás přijde na pár stokorun, ale doprava z cílového letiště do města stojí jednou tolik.

Bournemouth: Z tohoto letiště můžete využít autobusové spoje, vlak nebo taxi. Bližší informace naleznete na oficiální stránce letiště www.flybournemouth.com. Bohužel ceny dopravy z tohoto letiště se nám nepodařilo získat a proto uvítame vaše osobní zkušenosti a tipy v komentářích pod článkem.

Doncaster Sheffield: Letiště se oficiálně jmenuje Robin Hood Airport, protože Doncaster leží u Sherwoodského lesa (tedy toho co z něj zbylo). Oficiální stránku najdete na www.robinhoodairport.com.
Dopravu z letiště do Doncasteru zajišťují autobusové a vlakové spoje. Vlakem se dostanete do centra Doncasteru během 20 minut. Bohužel ceny dopravy z tohoto letiště se nám nepodařilo získat a proto uvítame vaše osobní zkušenosti a tipy v komentářích pod článkem.

Londýn (Luton): Z letiště opět můžete vedle taxi využít autobusové a vlakové spoje. Vlakem se dostanete do Londýna za cca 30 minut a cena jízdenky vás přijde na £11.00 (cca 530Kč). Z finančních důvodů doporučujeme využít autobusové linky EasyBus, kde ceny jízdenky začínají na ceně £2.00 jedním směrem do centra Londýna. Přesné ceny jízdenek pro jednotlivé termíny najdete na stránce společnosti.
Více informací o letišti London Luton najdete na jejich oficiální stránce: www.london-luton.co.uk.

V diskuzi po článkem uvítame jakékoli vaše postřehy a zkušenosti s ThomsonFly, stejně tak doplnění údajů o transférech z letišť do nejbližších měst a zpět.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
pošli na vybrali.sme.sk
Kategorie: ThomsonFly | 26. 12. 2006 v 15.13 | medvidek

4 komentáře

Ahoj, ctu jak se levne leta za 850 KC do Barcelony s clickair, ale na strance clickair.com mi to vyplvine 80 Euro, nebo 40 – kde se daji objednat ty opravdu levne lety do Anglie, spanelska apod.? Diky, budu vdecny za odpoved
Jan

Ahoj Jane, mrkni se na http://www.skyscanner.net. Je to vyhledavac nizkonakladovych letenek (ceny jsou vcetne poplatku). Uz jsem o tom psal i clanek na cestovatele.com.

…Click here for or more Information

[…] What host are you the use of? Can I am getting your associate link on your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol[…]

Find more there:

[…]Check out AXA – one of the best Bosnian rock bands from the late 90’s – early 00’s. The band was later renamed to INGRAY, moved to the US and recorded some great albums for different labels. It’s founder, popular visual artist, Haris Cizmic (ha…

Přidat komentář


© 2006 Cestovatele.com | Login