BLOG: polsko

polska barka

 

Počas mojej stáže v Poľsku, vo Wroclawi, som mala príležitosť navštíviť Hotel Tumski, ktorý sa nachádza na jednom z wroclawských ostrovov. Je z neho krásny výhľad na rieku Odru a strávili tu nejaký čas mnohí známi ľudia. Dokonca som tu mala príležitosť spoznať majiteľa a výkonneho riaditeľa pri spoločnej večeri.(Ach jaj, ktorá vidlička sa má kedy použiť?) Títo páni nám predstavili ich nový nápad- postaviť vo Wroclawi reštauráciu na rieke Odre. Po prehliadke hotelu, jeho krásnych sál určených pre svadby a konferencie, sme sa pobrali odskúšať novú, ešte verejnosti zatvorenú „barku“. Táto lodička má tri poschodia a bola práve pred záťažovými skúškami, ktoré musí každá loď absolvovať, či už sa s ňou dá plaviť alebo nie. Odra je viac- menej pojokná rieka, vlnky sme takmer vôbec necítili. Nové priestory reštaurácie a baru boli dosť vkusne zariadnené, na stenách boli tapety s mapami rôznych krajín sveta a vôbec celá výzdoba vytvárala pocit námorného života. Zo všetkých okien bol výborný výhľad na mesto, na vodu aj na rybárov. (Aj na uja cikajúceho do rieky.) A pretože všetky okná sa dali naprosto otvoriť, človek mal pocit, že sa nachádza niekde v prírode v otvorenej loďke.

Po prehliadke loďky sme sa usadili v spodnom poschodí, kde na nás čakalli zákusky a občerstvenie a kde sme vyspovedali oboch pánov o ich živote, hoteli a samotnej loďke. Našťastie obidvaja vedeli po anglicky, pretože moja schopnosť rozumieť poľštine, hoci sme jedna jazyková rodina, je niekedy veľmi slabá, angličtina je rozhodne pohodlnejšia.

Celkovo to bol veľmi príjemne strávený večer- kto by nechcel stráviť večer v lodnej reštaurácii? – a tiež tetno projekt sa dá pokladať za súčasť celkového rozvoja Wroclawi, kde sa stále niečo opravuje, stavia, čo síce dokáže poriadne liezť na nervi- pokiaľ denne musíte chodiť na tie isté miesta inou trasou- ale celkovo človek vidí, že sa tu niečo deje a že sa tu život rozvíja.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 6. 9. 2011 v 14.48 | zuz8

Přidat komentář

Další nový web projektu CESTOVATELE.com

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama