BLOG: Bali

Aktivní dovolená Bali – exotická jóga na bílých plážích

Bali a jóga

Ostrov Bali je rájem pro milovníky snad úplně všech druhů jógy, které na světě existují.

Na ostrově je zejména na jihu jóga velmi populární a řadí se na druhé místo v oblíbenosti, hned po surfování. Například “Yoga for surfers” je novým boomem, který plní jógová studia nejen na Bali.

V Seminyaku je jedno z nejkrásnějších míst na cvičení a meditace, je to nové centrum Prana Yoga, interiér tohoto centra je velice exotický a zajimavě řešený. Lekce jógy a meditací jsou vyučovány těmi nejlepšími „guru“ protože centrum jako Parana Yoga si ani nic jiného nezaslouží.

Malebné pobřeží Sanuru se pyšní novým viceučelovým centrem. Jóga se tu cvičí v obrovské bamboo house – „stodole“ vyrobené z bambusu, s krásným výhledem na oceán.

Toužíte-li po něčem tradičním, návštěva malé jóga vesničky Desa seni na jihozapadní části Bali v Canggu je opravdu spiritualní zážitek. Nejen, že se zde neustále pořádají nejrůznější workshopy, které věnují józe samotné. Rovněž zde fungují i zajímavé workshopy zdravé výživy, meditací, harmonie těla a duše, ekologie a vaření.

Pro jogíny – romantiky ovšem nutností navštívit Amed na východě Bali, centrum, kde se natáčel film Jíst, milovat, meditovat.

Centrum Bali Buddha nabízí kromě jógy i nádherný výhled na moře, skvělé jidlo, také ale i spoustu fotek a informací o natačení tohoto filmu.

Ubud – centrum jógy
Centrem jógového dění na Bali je ovšem samozřejmě Ubud, který kazdoročně pořádá obrovský Jóga festival, na který jsou pozvaní ti nejlepší jogíni světa. Ti během tří dnů trvání festivalu předvádí nové techniky jógy, dávají přednášky o tom, jak se jóga cvičí v té zemi, ze které na festival přijeli.

Ubud se take pyšní jedním z nejstarších center jógy ostrovai – Yoga Barn. Roky provozu centru na kráse vůbec neubraly, spíše mu to naopak prospívá, protože se neustále rozšiřuje a vylepšuje. Jóga se tu opravdu cvičí celý den, a je jen na vás, jaký typ jógy si zde vyberete. Je libo hatha, kundalini, vinyasa, power nebo ashanta jóga? Stačí jen dojet do Yoga Barn a můžete začít.

Soukromé lekce jógy na Bali
Pokud by Vás už všechny centra nudily a chtěli byste něco dobrodružného a nedotčeného, stačí
si jen pronajmout místního guru na soukromou lekci, vzít si podložku a zajít si na kteroukoli pláž třeba na východ slunce..

Přijeďte se tedy protáhnout na jóga podložce a užít si slunečné a magické Bali – ostrov bohů… a jógy.

 

Gabriela Charvátová, Bali

Bali se stalo jejím druhým domovem. Druhým rokem se věnuje cestování po Bali a celé Indonésii, provádí české turisty a věnuje se indonéštině. V současnosti se kromě jiného věnuje projektům zaměřeným na výstavbu dětských domovů na Bali. Volný čas tráví na plaváním, na divoké řece nebo na snowboardu.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Bali | 4. 3. 2013 v 15.48 | HonzaH

Přidat komentář

Dovolená Bali

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama