Autem po Anglii? Zemi můžete procestovat i vlastním vozidlem

Anglie není jen Londýn, Liverpool, Cambridge či další slavná města. Za návštěvu slouží i desítky další měst a vesniček, ať už ve vnitrozemí nebo u moře. Typická anglická cihlová architektura si vás zaručeně získá, stejně tak hrady roztroušené po venkově a tradiční puby, kde si můžete dát cider nebo místní fish and chips.

Ušetřete za dopravu

tr6

Jak se ale do těchto částí Anglie dostat bez toho, aby vás výlet vyšel na mnoho tisíc korun? Cestování vlakem po ostrovech je totiž sice rozhodně rychlé a pohodlné, ale zároveň i nepříjemně drahé. Autobusy mezi po Anglii jezdí sice také, ale spíše mezi většími městy a také zde se připravte na nemalé výdaje, byť nižší než v případě železnice.
Ideální je proto procestovat Velkou Británii autem. Dostanete se tak, kamkoliv chcete, a nemusíte se řídit žádnými jízdními řády ani jednou pevnou trasou. Zvláště pokud automobil naplníte, vás tato cesta může vyjít i výrazně levněji.
Jak to ale udělat, pokud za auto nechcete platit půjčovně? Cestovat můžete samozřejmě i svým vlastním autem, na které jste ostatně zvyklí. Jediné, na co se v takovém případě musíte připravit, je jízda vlevo, která pro vás může být zpočátku oříškem, zvláště na kruhových objezdech.

Trajektem do Anglie

Z Francie se vlastním automobilem do Anglie dostanete buď Eurotunelem vedoucím pod kanálem La Manche, nebo trajektem. Rychlé a pohodlné jsou obě varianty přibližně stejně, cesta trajektem vás ovšem vyjde levněji.
Výhodou trajektu je, že můžete využít spoustu tras, a přizpůsobit tak tomu i vaši cestu přes Evropu. Kromě několika francouzských měst vyplouvají trajekty do Anglie například i z Belgie a Nizozemska.

tr5

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
pošli na vybrali.sme.sk
Kategorie: cestovatele.com | 2. 9. 2016 v 04.12 | Marek Maťovka

Přidat komentář


© 2006 Cestovatele.com | Login