Jak najít ty nejlevnější letenky?

Ještě jednou se vrátím k nízkonákladovým aerolinkám a jejich levným letenkám. Prakticky každý měsíc nás překvapují nabídkou letenek za neuvěřitelné ceny. Letenky za -10Kč, letenky za korunu, letenky za 99Kč… Všechno má však své „ale“. V této ceně jednak nejsou započteny letištní poplatky a taxy a druhak je tato nabídka omezena na limitovaný počet letenek. Jenže, jak tyhle levné letenky v nabídce aerolinek najít? Poradíme Vám. Continue reading

Prakticky všechny nízkonákladové společnosti vám nikdy neřeknou, že nejlevnější letenku za slibovaných 10 korun nabízí aktuálně pro dny 25, 28. a 31. říjen.  Uživatelé si je musí najít. Přeci jen, počet letenek je omezen. Ono se řekne, najdeme si letenku…  Vyhledávací formuláře vám obvykle ukáží ceny letenek dva dny před a dva dny po termínu, který necháte vyhledat. A tak vám nezbývá než neustále měnit data a projít všechny dny na několik měsíců dopředu.

Možná to byl důvod, proč vznikla stránka SkyScanner.net. Jde o nepřekonatelného pomocníka při vyhledávání letenek v nabídce nízkonákladových leteckých společností. Ostatně, právě díky této stránce se mi podařilo naplánovat cestu Praha > Londýn > Maroko > Marseille > Řím > Praha za neuvěřitelných 3700 včetně letištních poplatků. (Více v detailním článku.)

Tip: Využijte naší nabídky levných letenek za výhodné ceny.

SkyScanner nabízí vyhledání těch nejlevnějších možných letenek a nejen to. Provede vás vyhledáním nejlevnější možné kombinace a vše zakončí odkazem na finální rezervaci přímo na stránce nízkonákladové aerolinky. Provede vás tedy od vyhledání až k samotné objednávce. To vše ve velmi přehledném prostředí. Vyhledávání může probíhat následujícím způsobem:

Místo odletu: Praha
Místo příletu: Vyplním později
Datum odletu: Vyplním později
Zpateční letenka: Ano
Hledat….

Systém vám po zadání následujících údajů vyhledá a seřadí nejlevnější nabídky pro jednotlivé státy dostupné z pražského letiště. Ceny jsou vždy uvedeny včetně letištních poplatků. Výsledek vypadá takto:

hledani_staty.gif

Pokud se vám líbí nabídka letu do Itálie za 972,50Kč (zpáteční letenka), zaškrtnete Itálii a zvolíte další stránku, kde jsou vám nabídnuty detailní údaje o všech dostupných městech v Itálii a nejlevnější možná cena letenek.

hledani_mesto.gif

Pokud nás zajímá nabídka do Říma, pokračujeme dále a systém nám nabídne výběr všech dostupných měsíců a opět nejlevnější nabídku letenek pro každý měsíc. Navíc sám zvýrazní tu nejlevnější nabídku.

hledani_mesice.gif

Na další obrazovce už nám SkyScanner ukáže ceny letenek pro každý den ve zvoleném měsíci a opět zvýrazní tu nejlevnější kombinaci.

hledani_dny.gif

Na další obrazovce už jen potvrdíte vybrané dny a společnost, můžete nechat SkyScanner aby ověřil vyhledanou cenu (nízkonákladové společnosti mění ceny svých letenek i několikrát za den podle aktuální poptávky, cena na SkyScanner je obvykle několik hodin stará a může se často od reálné ceny lišit) a v dalším kroku vás už jen přesměruje na stránku vybrané společnosti kde jen potvrdíte zvolený termín, ověříte si opravdu nejaktuálnější nabízenou cenu letenky a vybrané letenky zaplatíte.

SkyScanner prohledává všechny nízkonákladové společnosti, které má v seznamu, takže vám třeba dokáže nabídnout výhodný let do Paříže se SkyEurope a zpět se SmartWings, protože jsou pro zpáteční let třeba levnější.

Skutečnost, že vám SkyScanner dokáže během několik sekund říct, že do Španělska je nejlevnější možná letenka za 354Kč dne 15.3.2007 a nebo do Milána například za 594,50Kč už 18.1.2007 oceníte prakticky okamžitě a věřím, že díky této službě pro vás bude levné létání opět jednodušší.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading ... Loading ...
pošli na vybrali.sme.sk
Kategorie: Rádce cestovatele | 31. 10. 2006 v 23.58 | medvidek

19 komentářů

A něčem podobném pro Asii bys nevěděl? Jinak moc pěkný článek

2 Medvidek | 1. 11. 2006 v 08:49
SkyScanner se snazi nabizet ve svm vyhledavani i nizkonakladove aerolinky z Asie. Ale neni tu tak velka nabidka jako pro Evropu.

Jeste vic me mrzi ze podobny vyhledavac neni i pro klasicke aerolinky…

Nerozumím, proč jsou tak různé ceny:
NaSkyscanner: TAM 31 March
SkyEurope Airlines 07:00-09:00 Prague Paris Orly (11 mins) 846.0 Kc
ZPĚT 1 April
SkyEurope Airlines 20:05-21:55 Paris Orly Prague (1 hour) 735.0 Kc

Estimated total price: 4,742.50 Kc

(Adults: 3 – including tax)
při pokusu zabukovat na skyeurope:

PRICE DETAILS
Going Out
3 x Adult @ 290.00 870.00
Special serv.
0.00
Taxes/Fees
2,253.24
Coming Back
3 x Adult @ 290.00 870.00
Special serv.
0.00
Taxes/Fees
2,862.03
Service Fees
450.00
Cancel/Change Fees (w/ Tax) 0.00
Total Price 7,305.27

:O(( Jolana

4 Medvidek | 1. 11. 2006 v 13:58
Kdyz jsem na SkyScanner zadal tebou uvedene dny do Parize a zpet, SkyScanner mi udal cenu: 4,734.50. Kdyz jsem dal overit cenu (posledni update mel SkyScanner stary jeden a dva dny) ukazalo mi to cenu: 5,612.00 Kc. Vysledna cena na strance SkyEurope je ale 7,305.27. Duvod je mozna ten, ze si uctuje servisni poplatek za platbu kartou, ktery SkyScanner nemel zapocitany? Je to mozne?

5 Medvidek | 1. 11. 2006 v 14:03
Tak ne, bez servisniho poplatku to vyjde stejne na nejakych 6850,-Kc. Servisni poplatek je 450Kc. Holt ne vzdy ziska SkyScanner aktualni cenu…

Services fees? uvádějí jen 450,- dohromady..nedá se asi nic dělat, i tak je to docela levné..:o))Jol.

Aha předběhl jsi mě s odpovědí..:o)

8 Medvidek | 1. 11. 2006 v 14:13
Ale i tak si myslim, ze SkyScanner se vyplati sledovat, sam se tam podivam minimalne jednou tydne a ceny lítají nahoru a dolu zajimavym zpusobem. A hlavne je dobre kliknout vzdy na tlacitko „Check price“ aby byla jistota, ze cena je co nejaktualnejsi ;)

Jasně, budu to taky sledovat, je to dobrý tip. Paříž mám bohužel danou termínem..
A díky za bezvadné stránky, které jsem dnes náhodou objevila..:o)

Pridavam sa k pochvale na stranku http://www.skyscanner.net Vdaka tejto stranke som nasla vyhodnejsi let do Londyna, a to nie z Bratislavy, ale z Budapesti (cez easyjet} priamo na letisko Luton (z BA sa tam nelieta). Z Lutonu mi potom leti spoj do Fesu. Skvele je, ako ste uz spominali vyssie, ze ceny su uvedene s letiskovymi poplatkami, ze si mozem nakombinovat lety cez rozne nizkonakladove letecke spolocnosti a nemusim stravit nekonecne hodiny hladanim na ich domovskych internetovych strankach.

zaplat panbu ze mam zamestnanecky letenky zdarma… :)

Tyhle stránky jsou prima, v Rádci by mohly být tipy na levnější ubytování..
Co se týče cen letenek, mám zkušenost, že nej jsou od Skyeurope.. :-)

[4] SkyEurope ted uctuje krome Airport tax jeste tajemny „Other fees“ a dal jeste 75 CZK za zaplaceni kazde letenky. Myslim ze SkyScanner se lisi prave o ten „Other fees“.

neviete kde sa daju najst lacne letenky do australie?

Stranka dobra, ale bohuzial som tam este nenasiel nic, co by v skutocnosti nebolo uplne inak (drahsie a o dost)…

Paiac: To jsi mel zajimavou smulu. Jak uz jsem uvedl, ja jsem pres tuto stranku koupil 5 letenek a cena byla spravna…

17 vlasta | 27. 2. 2007 v 21:08
Nevíte někdo, jak se mění ceny letenek v čase? Cena s blížícím se datem odletu roste, klesá, nebo to na to nemá vilv vůbec? Máte někdo zkušenost? Díky

Obvykle cena stoupa a to vyrazne. Pouze v pripade, ze na posledni chvili potrebuje letecka spolecnost prodat zbytek letenek tak jde s cenou dolu, ale to se nestava prilis casto. U nizkonakladovych spolecnosti jde vzdy nahoru, vyplati se zakoupit nekolik mesicu pred odletem.

…Additional Information ca be found here

[…]Best Bosnian Rock Music Band – AXA (later INGRAY)[…]

Přidat komentář


© 2006 Cestovatele.com | Login