BLOG: Dovolená

Moře, hory a jeskyně v Kemeru

Turecká riviéra je tradičním cílem turistů, kteří vyhledávají luxusní dovolenou a odpočinek v přímořské destinaci. Kemer a okolí patří bezesporu k jednomu z nejnavštěvovanějších letovisek této oblasti, jež každoročně okouzluje tisíce návštěvníků.

Kemer vyniká nádherným aranžmá moře, hor a borových lesů. Pobřeží Kemeru je členité a dovoluje návštěvníkům, aby objevovali rozličné zátoky. Ve vápencovém masivu západní části Býčích hor se nachází řada pozoruhodných jeskyní. Také ve vápencových stěnách v moři je možné spatřit obří jeskyně, jaké vymlela mořská voda. Z přístavu v Kemeru vyplouvá řada výletních lodí, které vás k takové jeskyni mohou dovést. Plavba lodí je velmi oblíbenou a osvěžující animací. V blízkosti jeskyní jsou pořádány též kurzy potápění.

Dalším z lákadel, které příroda v Kemeru skýtá, je možnost pohlédnout na moře z hory Tahtali v impozantní výšce 2 365 metrů. Zároveň jde o nejblíže k moři umístěnou horu v jižním Turecku. Místní obyvatelé jsou na tento primát náležitě hrdí a na Tahtali vás vyvezou lanovkou. Výhled na panorama jižního Turecka, který se vám otevře, je nezapomenutelným zážitkem. Hora bývá navíc od ledna do dubna pokryta sněhem.

Kemer byl kdysi domovem kočovného kmene Yörüků, který parné léto trávil v horách a na zimu migroval do této osady u moře. Mezi přístavem v Kemeru a Parkem Měsíčního svitu jsou dochované materiální pozůstatky kultury tohoto kmene, který již v dnešní době nekočuje a usadil se v rezervaci Yörük.

A nebyla by to dovolená v Turecku u moře, aby v ní chyběl dobrodružný výlet terénními vozy do přírody, čili známé Jeep Safari. Ať již vás osloví hory ve spojení s mořem, jeskyně, potápění nebo výlety do divoké přírody, Kemer je destinací, kde nebudete mít čas se nudit. Co se praktických otázek týče, hotelové služby jsou návštěvníky hodnoceny superlativy. Pročtěte si například recenze zahraničních i českých návštěvníků hotelů v Kemeru na www.holidaycheck.cz

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 14. 5. 2012 v 10.44 | holidaycheck

Přidat komentář

Další nový web projektu CESTOVATELE.com

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama