BLOG: Milujeme cestování!

Globální problémy

Globální změna klimatu je jedním z nejzávažnějších problémů, jakým lidstvo momentálně čelí. Globální oteplování trápí celý svět a mnozí vědci se snaží přijít s nápady, jak se s tímto jevem co nejlépe a nejefektivněji vyrovnat. Všechny zdroje, které v dnešní době využíváme, za sebou zanechávají výraznou uhlíkovou stopu. Stačí, že se odvezeme ráno do práce, v kanceláři si uděláme kávu a zapneme počítač a okamžitě za sebou zanecháváme stopu – ať už ve formě elektromagnetického smogu, nebo uhlíkové stopy v podobě výfukových plynů z aut nebo autobusů. Každodenně se jen při obyčejném cestování uvolňuje do ovzduší velké množství škodlivých látek a to například při cestě autem, autobusem nebo letadlem. Lidé by proto měly začít využívat alternativní zdroje a možnosti ať už dopravy, nebo získávání energie jako takové. Trajekty (například trajekt Francie Anglie ) jsou velmi vhodným řešením. V dnešní době využívá levné lístky na trajekty díky pohodlí a rychlosti stále více a více lidí.

Další ranou pro přírodu je odlesňování a vypalování půdy a lesů. V dnešní době se každým dnem za účelem těžby vzácného a drahého dřeva porazí obrovské množství stromů. Ani si však neuvědomujeme, jaký vliv to na naši Zemi bude mít. Stromy, tak veškerá zeleň obecně, je naším přírodním filtrem, díky kterému dostáváme kyslík, který je nezbytný pro život a zároveň se zbavujeme nebezpečného oxidu uhličitého, který tyto zázračné rostliny dokážou recyklovat.

Pokud si lidé neuvědomí dopad těžby, moderní doby a industrializace na přírodu a ekosystémy, nastane pro Zemi a její obyvatele katastrofa. Musíme se vzchopit a začít racionálně uvažovat o nových druzích pohonu, pohonných hmot a výroby energie, protože jen tak dokážeme snížit kácení lesů a poškozování přírody obecně. V dnešní době je ve fázi vývoje, respektive zavádění do běžného života mnoho nadějných plánů, jak zachránit naši planetu. Musíme jen doufat, že to bude stačit.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 10. 4. 2012 v 23.51 | eson22

Přidat komentář

Další nový web projektu CESTOVATELE.com

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama